HATET MOT JUDARNA

När en fjärdedel av amerikanska ungdomar tror att nazisternas folkmord på judar är en myt, är det så viktigt att fortsätta skriva om antisemitism. Därför var det med stor glädje som Judiska Vänföreningen fick bjuda in Björn Wiman, kulturchef på Dagens Nyheter.

Steg för steg tog han upp antisemitismens historia och hur den sipprar ut i alla läger. Från högerextremistiskt håll, från vissa muslimska och vänsterorienterade grupper men också från oss andra… El. som Torgny Segerstedt, religionshistoriker och huvudredaktör för Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning redan i slutet av december 1933 skrev;”- Här skall tjatas! Jo, just tjatas! För det behövs!”

Tack Björn Wiman för en mycket bra, lärorik och viktig föreläsning!

Viktig läsning!
Läs Hatet mot judarna.https://fritanke.se/bokhandel/bocker/hatet-mot-judarna/

Foto: Tina Sundström Engelhart